Prima / Noutăţi / Participat la programul de instruire privind utilizarea instrumentelor de monitorizare a apelor subterane, organizate de către reprezentanții companiei lituaniene „UAB Vandens Harmonija”, în cadrul proiectului SDC-ADA „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova”
Participat la programul de instruire privind utilizarea instrumentelor de monitorizare a apelor subterane, organizate de către reprezentanții companiei lituaniene „UAB Vandens Harmonija”, în cadrul proiectului SDC-ADA „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova”
31.10.2019      

În perioada 28-30 octombrie 2019, specialiștii Î.S. „Expediția Hidrogeologică din Moldova”, în comun cu specialiștii Agenției pentru Geologie și Resurse Minerale, au participat la programul de instruire privind utilizarea instrumentelor de monitorizare a apelor subterane, organizate de către reprezentanții companiei lituaniene „UAB Vandens Harmonija”, în cadrul proiectului SDC-ADA „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova”.

 În cadrul programului, participanților le-au fost prezentate instrumentele de monitorizare a apelor subterane achiziționate în cadrul proiectului și metodele de lucru cu acestea, inclusiv utilizarea programelor soft pentru programarea senzorilor de tip Barologger și Levelogger, instalarea și mentenanța senzorilor,  înlăturarea deficiențelor, colectarea și exportarea datelor, calibrarea senzorilor.

După prezentarea informației teoretice, participanții s-au deplasat în teritoriu și au aplicat în practică cunoștințele acumulate, efectuînd lucrări practice de instalare a senzorilor în 6 locații selectate: sonda nr. 19-436 din s. Trușeni, mun. Chișinău, sonda nr. 19-274 din or Strășeni, sonda nr. 19-270 din s. Tătărești, rl. Strășeni, sonda nr. 23-784 din s. Țînțăreni, rl. Anenii Noi, sonda nr. 15-783 din s. Step-Soci, rl. Orhei și sonda nr. 15-250 din s. Mălăiești, rl. Orhei.

În a doua jumătate a lunii noiembrie se preconizează organizarea celei de-a doua runde de instruiri în rezultatul căreia participanților le vor fi înmînate certificate ce atestă finalizarea cursului de instruire și dreptul de operare a echipamentului achiziționat.

 

În cadrul proiectului SDC-ADA „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova”, Agenția „Apele Moldovei” în calitate de beneficiar al proiectului, a beneficiat de 63 de senzori automați de monitorizare a apelor subterane, care au scopul de a completa rețeaua de monitoring existentă și vor contribui la sporirea eficienței monitorizării apelor subterane pe teritoriul Republicii Moldova prin livrarea datelor complexe. 

 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 09.10.2020
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 1153680        Creat de BRAND.MD      sus sus