Prima / Noutăţi / Un seminar pentru consolidarea abilităţilor manageriale
Un seminar pentru consolidarea abilităţilor manageriale
03.06.2011      

La 2 iunie, curent, la sediul Agenţiei „Apele Moldovei"  a avut loc un seminar organizat de Asociaţia obştească „Moldavenir" privind recomandările şi sugestiile pentru punerea în aplicare a studiilor de planificare  şi a studiilor tehnice  referitoare la alimentarea cu apă, evacuarea şi tratarea apelor uzate. La seminar au participat reprezentanţi ai Ministerului Mediului, institutelor de proiectare din domeniu,  Asociaţiei „Moldova Apă-Canal", donatori care activează  în R. Moldova.

În decurs de cîteva ore participanţii au examinat ipotezele de bază pentu realizarea alimentării cu apă potabilă în zonele semirurale şi rurale: care ar fi cea mai potrivită structură pentru realizarea coordonată şi eficientă a alimentării cu apă potabilă, cine ar putea fi responsabil de buna gestionare a aducţiunilor, reţelelor, staţiilor de epurare şi a altor instalaţii, cum trebuie să fie structurate cheltuielile financiare legate de realizarea lucrărilor  pentru reînnoirea instalaţiilor care ar funcţiona un timp îndelungat.

Altă secţiune a seminarului a examinat aplicarea în practică a aşa numitei Scheme directorii a raionului, esenţiale pentru definirea unei politici de ape la nivel de raion, care e menită să demonstreze în ce mod se poate realiza un obiectiv concret de aprovizionare a consumatorilor cu apă potabilă. Paşii următori, după părerea specialiştilor francezi,  ar fi pregătirea unui proiect prealabil sumar, apoi al unui proiect prealabil detaliat.

Participanţii la seminar au decis că începînd cu 15 iulie, curent, întîlnirile reprezentanţilor Asociaţiei obşteşti „Moldavenir" cu specialiştii din domeniul alimentării cu apă şi canalizare  să continuie.

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      REVISTA APELOR      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 27.03.2020
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 1020488        Creat de BRAND.MD      sus sus