Prima / Noutăţi / Evaluarea riscurilor în cadrul proiectului de Reducere a Riscurilor Climatice şi Dezastrelor în Moldova
Evaluarea riscurilor în cadrul proiectului de Reducere a Riscurilor Climatice şi Dezastrelor în Moldova
08.08.2011      

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE), în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) implementează proiectul „Reducerea Riscurilor Climatice şi Dezastrelor în Republica Moldova". Perioada de realizare a proiectului este de 2 ani, avînd drept obiective principale consolidarea capacităţilor de evaluare a riscurilor climatice şi dezastrelor la nivel naţional, reducerea vulnerabilităţilor şi consolidarea capacităţilor de gestionare a riscurilor climatice şi dezastrelor la nivel local.

În calitate de membru al  grupului de lucru din cadrul proiectului de Reducere a Riscurilor Climatice şi Dezastrelor în Moldova Agenţia „Apele Moldovei" a delegat pe Dumitru Proca, şef secţie managementul resurselor de apă, care participă la evaluarea rapidă a riscurilor în 20 de comunităţi începînd cu 1 august 2011.

Potrivit d-lui Proca, pentru realizarea primului obiectiv se prevede desfăşurarea Analizei Profilului de Ţară, precum şi crearea Observatorului Naţional al Dezastrelor. Iar pentru atingerea celui de al doilea obiectiv  se preconizează implementarea unui şir de măsuri ce prevăd  reducerea vulnerabilităţilor şi îmbunătăţirea capacităţilor de gestionare a riscurilor climatice şi dezastrelor la nivel local care vor fi realizate prin identificarea procesului de evaluare a riscurilor climatice şi evaluarea rapidă a riscurilor în 20 de comunităţi, identificarea pachetului de instrumente şi procedurilor de gestionare a riscurilor climatice la nivel local.

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      REVISTA APELOR      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 27.03.2020
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 1020482        Creat de BRAND.MD      sus sus