Prima / Noutăţi / La sediul Agenţiei “Apele Moldovei” a avut loc evenimentul de lansare a activității unității de monitorizare și supraveghere
La sediul Agenţiei “Apele Moldovei” a avut loc evenimentul de lansare a activității unității de monitorizare și supraveghere
09.12.2011      

Ieri, 8 decembrie, la sediul Agenţiei "Apele Moldovei" a avut loc evenimentul de lansare a activității unității de monitorizare și supraveghere, în cadrul căruia Fondul Provocările Mileniului Moldova a transmis Agenției "Apele Moldovei" tehnică de calcul și mobilier, precum și un autovehicul pentru dotarea noii unități.

Mihail Pencov, director adjunct al Agenției Apele Moldovei, a apreciat suportul acordat prin intermediul Programului Compact dezvoltării sectorului de irigare, care poate contribui real la trecerea agriculturii la nivelul de cultivare a produselor de valoare înaltă, sporind profitul producătorilor agricoli.

Valentina Badrajan, director executiv al Fondului Provocările Mileniului Moldova, a precizat că Programul Compact este pionier în Republica Moldova prin investițiile majore pe care le va efectua în sectorul de irigare, reconstruind pînă la 11 sisteme de irigare ce acoperă o suprafață de peste 15 000 hectare de teren agricol.

 Unitatea de monitorizare şi supraveghere este creată în conformitate cu prevederile Legii cu privire la Asociațiile Utilizatorilor de Apă pentru irigații și își propune să asiste și să consulte asociațiile nou create în aspecte de ordin legal, contabil şi tehnic. De asemenea, Unitatea de monitorizare şi supraveghere va efectua monitorizarea și supravegherea tehnică a sistemelor de irigare, transmise în gestiunea AUAI. 

Conform Programului Compact, urmează să fie constituite 11 Asociații ale Utilizatorilor de Apă pentru irigații în cadrul a 11 sisteme de irigare.

 

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      REVISTA APELOR      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 27.03.2020
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 1020454        Creat de BRAND.MD      sus sus