Prima / Noutăţi / Ziua Mondială a Mediului, consemnată printr-un festival ecologic
Ziua Mondială a Mediului, consemnată printr-un festival ecologic
04.06.2012      

La 3 iunie, curent, în parcul Casei de cultură a or. Costeşti, r-nul Rîşcani, a avut loc Festivalul Ecologic consacrat  Zilei Mondiale a Mediului "Un mediu sănătos pentru o dezvoltare durabilă". Festivalul a fost organizat de Ministerul Mediului, în parteneriat cu Consiliile raionale Rîşcani şi Glodeni. La manifestări a fost prezentă şi conducerea Agenţiei "Apele Moldovei".

La festival au participat artişti  amatori din raioanele Rîşcani, Glodeni şi Cimişlia, au fost vernisate expoziţii de subdiviziunile ministerului şi meşterii populari din teritoriu. Pe toată durata festivalului pe stadionul din apropiere s-au desfăşurat competiţii sportive. De asemenea, participanţii la festival au avut posibilitatea să viziteze lacul de acumulare Costeşti-Stînca.

Ziua Mondială a Mediului - 5 iunie - a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru  celebrarea Conferinţei "Ecologia Umană" de la Stokholm şi reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite (UNEP). Sărbătorirea  ei este un îndemn de acţiona împreună pentru a proteja mediul ambiant pe care avem datoria să-l lăsăm nealterat generaţiilor viitoare.  

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      REVISTA APELOR      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 27.03.2020
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 1023838        Creat de BRAND.MD      sus sus