Prima / Noutăţi / Elaborarea planului de management pentru rîul Bîc – o prioritate
Elaborarea planului de management pentru rîul Bîc – o prioritate
30.05.2012      

La 29 mai, curent, la Chişinău a avut loc întîlnirea membrilor Consiliului Bazinului rîului Bîc cu partenerii de dezvoltare din sectorul apă. La şedinţă a participat Gheorghe Şalaru, ministrul mediului, Marin Adam, directorul Agenţiei „Apele Moldovei", Tudor Meşină, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, potenţiali investitori.

În cadrul întîlnirii Dumitru Proca, şef secţie managementul resurselor de apă a Agenţiei „Apele Moldovei", a prezentat celor prezenţi starea ecologică în bazinul rîului Bîc, Ina Coşeru, preşedintele Centrului Naţional de Mediu a argumentat ideea că Consiliul Bazinului rîului Bîc este un instrument de management al resurselor de apă, iar Andrei Hîncu, specialist în probleme strategice şi planificare de la ADR Centru a prezentat proiectele prioritare pentru reabilitarea ecologică a rîului Bîc.

Potrivit scrisorii de intenţie a Consiliului de Bazin Bîc, făcută publică la acest eveniment, unul dintre obiectivele sale principale este elaborarea  planului de management pentru rîul Bîc. La momentul actual s-a început colectarea informaţiei pentru elaborarea raportului privind starea mediului în bazinul rîului Bîc. Raportul va prezenta în profunzime sursele de poluare şi factorii de degradare a rîului. Planul de management este necesar pentru potenţialii investitori, care ar dori să se implice în acest proiect.

Consiliul Bazinului rîului Bîc a fost constituit la 29 februarie 2012, cu acordul comun al autorităţilor publice locale din raioanele Călăraşi, Străşeni, Ialoveni, Anenii Noi şi mun. Chişinău, Agenţiei „Apele Moldovei", ADR „Centru", organizaţiilor societăţii civile.

Rîul Bîc are lungimea de 155 de km şi parcurge partea centrală a ţării. Mai mulţi factori de decizie obişnuiesc să spună că rîul Bîc s-a transformat într-un canal al apelor uzate  şi că şansele de reanimare a acestui rîu sînt foarte mici.

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      REVISTA APELOR      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 27.03.2020
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 1023837        Creat de BRAND.MD      sus sus