Prima / Noutăţi / Privind inițierea consultărilor publice asupra proiectul Hotărîrii Guvernului Cu privire la aprobarea Regulamentului privind modul de transmitere a sistemelor de irigare în folosinţă gratuită (comodat) către asociaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii.
Privind inițierea consultărilor publice asupra proiectul Hotărîrii Guvernului Cu privire la aprobarea Regulamentului privind modul de transmitere a sistemelor de irigare în folosinţă gratuită (comodat) către asociaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii.
06.08.2012      

Ministerul Mediului inițiază începînd cu data de 30.07.2012  consultări publice asupra proiectul Hotărîrii Guvernului cu privire la aprobarea Regulamentului privind  modul de transmitere a sistemelor de irigare în folosinţă gratuită (comodat) către asociaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii.

Scopul: Elaborarea prezentului proiect de Hotărîre de Guvern este determinată de prevederile Legii nr. 171 din 09.07.2010 cu privire la asociaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii, scopul proiectului fiind aprobarea Regulamentului privind  modul de transmitere a sistemelor de irigare în folosinţă gratuită (comodat) către asociaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii, în vederea asigurării utilizării eficiente a patrimoniului public.

Obiectivul de bază: Unul din obiectivele principale a acestui proiect de Regulament este de a crea cadrul procedural, coroborat cu normele Legii nr. 171 din 09.07.2010 cu privire la asociaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii şi Legii nr.121 din 04.05.2007 privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice, care ar permite tuturor asociaţiilor utilizatorilor de apă pentru irigaţii, pe baze echitabile și transparente, să solicite şi să obţină transmiterea în folosinţă gratuită a sistemelor de irigaţii.

Necesitatea elaborării: Punerea în practică a respectivului proiect de regulament va avea o importanţă majoră prin uniformizarea procedurilor de transmitere a sistemelor de irigaţii.

Nota informativă, proiectul Regulamentului și proiectul HG sunt disponibile pe pagina web oficială a Agenției www.apelemoldovei.gov.md la compartimentul "Transparența decizională/ Proiecte de acte normative și legislative" sau la sediul Agenției „Apele Moldovei" pe adresa: mun. Chișinău, str. Gheorghe Tudor, 5, biroul 516.

Data limită de prezentare a recomandărilor - 15 august 2012.

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      REVISTA APELOR      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 27.03.2020
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 1016227        Creat de BRAND.MD      sus sus