Prima / Noutăţi / Vizita de studiu internațională privind gestionarea bazinelor hidrografice
Vizita de studiu internațională privind gestionarea bazinelor hidrografice
03.07.2013      


Vizita de studiu interna
țională privind gestionarea bazinelor hidrografice

Obiectul vizitei de studiu a prevăzut gestionarea bazinelor hidrografice în conformitate cu Directiva cadru a UE privind apa. În cadrul vizitei au fost abordate astfel de subiecte precum sunt următoarele: planificarea gestionării integrate a resurselor de apă, politica de bază, colaborarea dintre diferite structuri în cadrul procesului de gestionare a apelor, monitorizarea apelor, gestionarea inundațiilor și gestionarea informației. Obiectivul vizitei de studiu a fost de a familiariza grupul de specialiști din Moldova cu modul în care au fost abordate, pe parcursul ultimelor decade, la nivel internațional, de stat/provincie și local, provocările și problemele privind gestionarea și planificarea bazinelor hidrografice în cadrul bazinelor hidrografice și al jurisdicțiilor consiliilor în domeniul apelor. În așa mod, participanții vor putea considera și aplica opțiunile prezentate la nivelul realităților și a problemelor de gestionare și planificare a bazinelor hidrografice din Moldova.

 

Conducătorul vizitei de studiu a fost Gary Merkley de la Activitatea Reforma Sectorului de Irigare (ARSI). În Olanda, vizita de studiu a fost coordonată de Rob Nieuwenhuis și Bobby Russell, ambii de la Euroconsult Mott MacDonald.

Participanții la vizita de studiu din partea Moldovei: Nadejda Chilaru, Anatol Pîrlii - Ministerul Mediului | Dumitru Proca, Sergiu Lazăr, Constantin Gîscă - Agenția „Apele Moldovei" | Iulia Caduc - Agenția pentru Geologie și Resurse Minerale | Gherman Bejenaru, Vitalii Jocot - Serviciul Hidrometeorologic de Stat | Nae-Simion Pleșca - Parlamentul Republicii Moldova | Stela Axenti, Gary Merkley - ARSI, Euroconsult Mott MacDonald | Corneliu Busuioc - Fondul Provocările Mileniului Moldova.

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      REVISTA APELOR      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 27.03.2020
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 1023837        Creat de BRAND.MD      sus sus