Prima / Noutăţi / Răutul este al nostru!
Răutul este al nostru!
03.10.2016      

 

Răutul este al nostru !

Respectul pentru mediu se cîștigă doar prin multă muncă și o dinamică constantă a acțiunilor!

Din mare respect și dragoste pentru mediu, Vineri, 30 septembrie Agenția ,,Apele Moldovei" de comun cu Înreprinderea de Stat ,,Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Orhei" a purces la eliminarea a încă 4 din totalul de 34 garduri improvizate pe cursul rîului Răut, identificate pe porțiunea de la intrarea în s. Trebujeni, pînă la intrarea în s. Furceni.

Ca natură omul este bun însă ceea cu ce am avut noi de muncă Vineri merge mult peste definiția de răutate. Este vorba despre inconștiență. Iar cum bine știm cu toții, inconștiența ucide. În cazul nostru ucide orice formă de viață în ecosistemul Răutului. Drucii de lemn cu un diametru de pînă la 30 de cm instalați cu multă sîrguință, împletiți cu nuiele pînă la fundul rîului reprezintă obstacole de neescaladat pentru ihtiofauna acestui extraordinar rîu. Or, în urma eliminării acelor 4 garduri am numărat peste 120 de druci cu o lungime de cel puțin 3 m.

Însă cum ni s-a replicat de către localnici în timpul eliminării gardurilor : ,, Răutul este al nostru". Noi venim să întărim convingerea că Răutul este al nostru. Este mediul în care trăim, este mîndria noastră însă în egala măsura și responsabilitatea noastră. Sîntem astfel hotărîți să mergem pînă în pînzele albe alături de cei ce ne înțeleg și susțin cauza promovării respectului necondiționat și imediat pentru mediu.

 

 
  Mărimea textului în document
Close
Plasează articolul în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Noutăţi      Legislaţie      Activitate      Hărţi      Informaţii utile      REVISTA APELOR      Sistemul Geografic Informațional în domeniul Apelor      Achiziții publice
Tel. (+373) 022- 280-700
(+373) 022-280-965
  Fax. (+ 373) 022-280-822   Adresa: str. Gheorghe Tudor, 5, etj. 5, MD-2028, Chişinău, Republica Moldova
actualizat la: 25.05.2020
Prima Prima      Contact Contact      Harta Harta vizitatori: 1063503        Creat de BRAND.MD      sus sus